Activitati de toamna pentru cel mic

Activitati de toamna pentru cel mic
A venit toamna cu zilele ei racoroase si ploioase. Chiar daca copilul tau merge sau nu la gradinita, este foarte important sa intelegi ca trecerea de la anotimpul calduros, in care va petreceati majoritatea timpului sub razele soarelui jucandu-va, la anotimpul rece, in care timpul petrecut la aer este limitat poate sa fie dificila pentru cel mic.
 

Chiar daca afara este mai frig si iti este teama ca puiul tau sa nu raceasca, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa renunti la plimbarile in aer liber. Copiii au nevoie de aer curat pentru a fii sanatosi, dar trebuie si sa se obisnuiasca treptat cu frigul pentru ca doar asa sistemul lor imunitar va fi puternic si riscul ca ei sa se imbolnaveasca va scadea. Chiar si un sfert de ora de mers pana la magazin sunt benefice pentru puiul tau. Bicicleta pentru copii poate fi cel mai bun prieten al vostru in aceasta perioada, deoarece copilasii adora sa se plimbe pe aleile pline de frunze din parc, iar tu iubesti sa admiri aramiul toamnei in plimbarile pe care le faci.

Daca plimbarile nu sunt destul de stimulatoare pentru puiul tau, iata cateva activitati de toamna care il vor face sa fie activ si sa se bucure de minunatiile pe care anotimpul schimbarii, toamna, le ofera:

1. La cules de castane si de frunze – cu siguranta ai prin apropierea casei un parc. Cand nu ploua, iesi cu puiul tau intr-o mica "excursie" si, ca doi exploratori, cautati cele mai mari si cele mai frumoase castane. Puteti face chiar un concurs in care castigator sa fie cel care aduna cele mai multe castane. Poti de asemenea sa aduni cu puiul tau frunze de diferite dimensiuni sau culori pe care sa le organizezi acasa intr-un colaj.

2. La pregatit prajituri – toamna este cu siguranta anotimpul prajiturilor si placintelor aburinde cu fructe aromate. Dupa cum probabil ai observat deja, copiii iubesc sa petreaca timp cu mami in bucatarie si sa dea o mana de ajutor. Lasa-l sa spele el fructele pe care vrei sa le folosesti sau sa le aranjeze pe blat inainte de a-l baga in cuptor. Prajitura va fi cu siguranta mai buna daca participa si cel mic la pregatirea ei

3. Primul meu album de toamna – profita de zilele in care poti sa iesi afara si fa-i celui mic cat mai multe poze in natura. Il poti lasa si pe el sa surprinda cateva imagini care i se par interesante. In zilele ploioase sau foarte reci poti sa organizezi cu el un album in care sa lipiti fotografiile facute impreuna. Copilasii iubesc sa decupeze si sa lipeasca, deci bucura-te de puiul tau si ajuta-l sa-si organizeze primul lui album cu poze

4. La zoo, gradina botanica sau muzeu - chiar daca ai mai fost cu puiul tau la zoo, poti repeta aceasta activitate in zilele reci in care frigul vrea sa va tina in casa. Poti verifica ce anume a retinut micutul tau de la ultima vizita pe care ati facut-o la muzeu sau sa va bucurati de culorile minunate ale plantelor si ale florile pe care le gasiti doar la gradina botanica. Nu uita sa iei la tine aparatul de fotografiat si sa transformi fiecare vizita in clipe de neuitat.

Aminteste-ti sa-i acorzi puiului tau atentia de care are nevoie si sa-l ajuti sa fie cat mai activ si in zilele mohorate de toamna. Copiii au nevoie de miscare si de activitate in fiecare zi pentru a se dezvolta armonios si pentru a fii fericiti. Fii deci creativa si bucura-te, alaturi de cel mic, de fiecare activitate pe care o aveti impreuna.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!