Jocuri educative in masina

Jocuri educative in masina
Drumul lung cu masina poate fi obositor si pentru adulti, dar pentru copii mai ales. Pentru ca timpul sa treaca mai repede puteti canta, asculta muzica sau va puteti juca diverse jocuri educative!
 

1. Alfabetul de inmatriculare

Pregatirea pentru joc:

Pregatirea pentru alfabetul de inmatriculare este usoara. Tot ce ai nevoie sunt coli de hartie, colorate sau albe, precum si un obiect de scris. Pur si simplu scrie litera pe intreaga foaie de hartie suficient de mare astfel incat aceasta sa poata fi marcata. Coala de hartie va fi "placa de joc". Pentru a ajuta la identificarea mai usoara, se recomanda ca literele sa fie scrise de tipar, asa cum se procedeaza si cu inscriptiile de pe placutele de inmatriculare.

Pentru a juca jocul:

Fiecare persoana primeste o hartie si un obiect de scris. Cand o litera din alfabet este identificata pe placuta de inmatriculare a unui alt vehicul, jucatorul care "a gasit-o" o marcheaza pe foaia lui de joc. Primul jucator care a gasit un anumit numar de litere, pe distante mai lungi sau copiii mai mari, tot alfabetul, castiga jocul.

Beneficii:

Alfabetul de inmatriculare ii ajuta pe copii la identificarea literelor. Atunci cand literele sunt observate pe diferite placute de inmatriculare ele trebuie sa fie, de asemenea, identificate pe foaia de joc. Alfabetul de inmatriculare ajuta de asemenea la recunoastere, observare si abilitati motorii.

 

2. Jocul cu judetele

Pregatirea pentru joc:

Pentru a pregati jocul cu judetele necesita un efort putin mai mare decat pentru celelalte jocuri de masina. Cu toate acestea, in cazul in care trebuie sa se parcurga o distanta lunga, mai ales dintr-o parte in alta a tarii, efortul merita. Pentru a juca jocul intocmeste o lista cu judetele pe o foaie de hartie. Fa cam cate exemplare crezi ca ai nevoie in timpul calatoriei. Este recomandat sa scrii judetele in ordine alfabetica, pentru a putea fi gasite cu usurinta.

Pentru a juca jocul:

Fiecare jucator primeste o lista a judetelor si un obiect de scris. Obiectivul este de a gasi cat mai multe judete diferite pe placutele de inmatriculare ale vehiculelor. Jocul poate continua pentru o perioada limitata de timp, cum ar fi o ora sau pana la identificare unui numar de judete diferite, cum ar fi primul care afla 15 judete este desemnat castigator. Jocul poate fi jucat o data sau din nou pana cand o persoana castiga doua jocuri. Asigura-te ca ai copii suficiente luand in considerare ca acest joc devine popular destul de repede.

Beneficii:

Pentru copii acest joc este util pentru ca ii ajuta in identificarea judetelor, precum si in abilitatile de citire. Un alt avantaj al jocului poate fi adaugat daca se cere jucatorilor sa identifice judetul pe harta inainte de atribuirea de puncte.

Exista mai multe variante ale fiecarui joc mentionat si nu ezita sa faci modificari care se vor potrivi cu nevoile de calatorie ale familiei. Aceste jocuri pot fi modificate pentru copiii mici, precum si copii mai mari, pentru a intensifica sau micsora nivelul de dificultate care se va potrivi cel mai pentru grupa lor de varsta.

Calatoria alaturi de copii nu trebuie sa fie o experienta stresanta. Asigurarea de activitati distractive pentru copii, care pot fi desfasurate numai in masina, ii va face pe copii sa isi doreasca sa planuiasca urmatoarea calatorie imediat ce ajung acasa din ultima calatorie.


Foto: Travel van vector created by pch.vector - www.freepik.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!